VisitScotland

iCentre Aviemore

Design and Build Refurbishment of VisitScotland’s Tourist Information iCentre

The Aviemore iCentre is an iconic visitor location within the Cairngorms National Park, attracting high volume of visitors each year.

The first design challenge was making the exterior lighter / brighter and inviting for visitors while aligning with the current brand guidelines. This involved relocation of the entrance and installing automatic doors.

The interior centres around the visitor pods first seen in the Edinburgh iCentre with information and retail working around them.

As the iCentre is within the Cairngorms National Park the design brought in aspects of the local area, using local stone and timbers. A large rough sawn timber wall houses a Craingorms National Park information.

This was one of the first centres to have the new feature fabric lightboxes while the retail system is split up using local stone walls giving the natural rural feel.

Back of house we reconfigured the first floor staff areas to include a new kitchen and managers office.

New low energy lighting and infrared heating system was installed throughout the centre.

Full design, planning and building warrant were completed on the project.

 

VisitScotland iCentre Aviemore
VisitScotland iCentre Aviemore
VisitScotland iCentre Aviemore
VisitScotland iCentre Aviemore
VisitScotland iCentre Aviemore
VisitScotland iCentre Aviemore
VisitScotland iCentre Aviemore
VisitScotland iCentre Aviemore
VisitScotland iCentre Aviemore

Take a look at our other completed projects.